Ciulama de ciuperci champignon

de Patricia Iordache in Mancaruri de legume, 26 Iul 2013 | 20420 vizualizari

 

Ma credeti pe cuvant cand spun ca as manca ciulama de ciuperci de minim 3 ori/saptamana? :)) E super buna si usor de facut.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. ciuperci champignon;
  • 1 ceapa mare;
  • 8 catei de usturoi;
  • 3-4 linguri cu ulei de masline;
  • 250 ml. apa/lapte;
  • 1 lingura cu varf de faina;
  • 1 foaie de dafin;
  • sare;
  • piper;
  • marar
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama de ciuperci champignon:

Spalam si  taiem felii ciupercile, cu tot cu codita.

Tocam marunt ceapa si o punem la calit in uleiul de masline.

Dupa aproximativ 10 minute adaugam ciupercile, presaram sare si le lasam pana isi micsoreaza volumul si scade zeama care si-o lasa.

Separat amestecam faina cu apa sau lapte si turnam peste ciuperci. Adaugam foaia de dafin.

Amestecam, potrivim de sare, piper si lasam aproximativ 5 minute cat sa se ingroase putin sosul.

Pisam cateii de usturoi si ii adaugam peste ciulama. Amestecam si oprim focul.

Presaram deasupra marar proaspat tocat.

Se serveste calda, cu mamaliguta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de ciuperci champignon" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciulama de ciuperci