Ciulama de teci

de Ancutsa in Mancaruri de legume, 16 Iun 2016 | 3737 vizualizari

 

Preferatea tatalui meu este ciulamaua de teci. Este o reteta de primavara foarte gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • cateva fire de verdeata (patrunjel si marar);
  • 10-15 pastai de fasole verde;
  • 1 ceapa uscata;
  • 1 legatura ceapa verde;
  • 4 linguri cu varf cu faina;
  • 1 litru de lapte.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama de teci:

Se taie marunt ceapa uscata, ceapa verde, verdeturile si pastaile de fasole verde.

Se pune o lingura de ulei la incins cu un praf de sare.  Se pun la calit ceapa, verdeata si fasolea un minut, apoi se adauga o ceasca cu apa, se pune capacul si se inabusa. Cand scade apa, se mai completeaza cu apa. Se fierbe astfel inabusit cam 15-20 de minute, pana se fierbe fasolea.

In acest timp, se pune laptele separat la fiert intr-un vas. Cand fierbe, se ia focul.

Dupa ce s-a fiert fasolea, se adauga in cratita 4 linguri cu varf cu faina si se stinge totul cu lapte.

Laptele se pune cu polonicul, nu tot odata, ci cate un pic, amestecand continuu  pentru a evita cocoloasele.

Se subtiaza dupa gust. Cand clocoteste, este gata.

Se serveste cu mamaliga calda.

 

 Numar de portii: 4

Timp total: aprox 1h

Pofta Buna!

 

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:  http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2014/06/ciulama-de-teci.html

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de teci" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Reteta de tocanita de ciuperci champignon, cu ceapa si usturoi