Tocana taraneasca de dovlecel cu ochi romanesc

de Ksenya in Mancaruri de legume, 28 Iul 2021 | 3922 vizualizari

 

O reteta de vara pe care o fac mereu.
Preparat ce l-am preluat de la mama.
Ea mereu face cate o tigaie de tocana si musai insotita de mamaliga.
De data aceasta dovleceii trebuie sa fie mai mari, nu mici si fragezi.
Un fel de dovlecei din cei scapati un pic mai mult pe curpeni. Au alt gust, mai dulcegi, pulpa mai ferma.
 
 
 
 
 
 

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel cam de 1 ,5 kg
  • 2 rosii mari
  • 1 ceapa
  • 2 linguri smantana
  • 1 lingurita cu varf faina
  • 2 catei usturoi
  • 3 linguri ulei
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust
  • 1 ou/portie
  • branza rasa maturata tip Horezu
  • verdeata optional de care va place
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana taraneasca de dovlecel cu ochi romanesc:

Spalam dovlecelul si il decojim. Il taiem pe jumatate si cu ajutorul lingurii scoatem semintele si nervurile si-l tocam cubulete.

Ceapa curatata si spalata tocata si adaugata intr-un ceaunel de tuci in care sfaraie deja uleiul.

Amestecam, lasam sa rumeneasca foarte putin ceapa,apoi adaugam dovlecelul ,presaram un praf de sare,amestecam si acoperim,lasam la foc cam 8-10 minute ,amestecand  de cateva ori.

Cand dovlecelul este bine facut,adaugam rosiile tocate ,amestecam,lasam 5-6 minute.

Intr-o ceasca adaugam smantana ,apoi faina ( daca smantana este prea groasa ,mai adaugam 2-3 linguri lapte sau apa). Turnam compozitia peste rosii si dovlecel,amestecam si mai lasam 8 minute sa bolboroseasca la foc mic.

La sfarsit adaugam usturoiul pisat.Potrivim de sare si piper,acoperim si lasam la odihnit pana preparam ouale.

Se serveste tocana cu ochi romanesc presarat cu verdeata si branza maturata rasa  si cu mamaliga sau paine de casa.

 Optional.ardei iute,piper .

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Tocana se prepara la foc mic.

2

Se serveste atat rece cat si calda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana taraneasca de dovlecel cu ochi romanesc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes pufoase cu banane și afine – Rețetă simplă și rapidă

pe 23.05 la 14:57

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

pe 23.05 la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

pe 23.05 la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

pe 21.05 la 10:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti cu dovlecei