Ciuperci brune cu sos de vin

de Panacris in Mancaruri de post, 23 Apr 2019 | 2976 vizualizari

 

O fel principal satios si tare simplu! Spor si pofta buna! ;) Poze din timpul prepararii, le-am pierdut :D, am tot intrat pe diverse statii de computer:((( si nu le mai gasesc!  Dar voi ma credeti pe cuvant de Bucataras, ca am preparat intradevar bunatatea ! ;) 

 

INGREDIENTE

  •  ciuperci champignon brune 1000 g,
  • ceapă galbenă 3 bucăţi mari,
  • ulei de floarea soarelui cca. 2 linguri,
  • sare de mare,
  • piper proaspăt măcinat,
  • boie de ardei dulce 3 linguri,
  • amidon din porumb 3 linguri,
  • smântână vegetala 3 linguri ( în perioada de dulce se poate înlocui cu smântână grasă!),
  • apă cca. 100 ml,
  • vin alb de masa cca. 350 ml.

Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciuperci brune cu sos de vin:

Ciupercile curăţate se taie grosier.

Ceapa curăţată se taie rondele, se pune la călit în ulei şi 50 ml vin, asezonată cu sare şi piper, cca. 10 minute la foc mic.

Apoi se adaugă ciupercile şi restul de vin, se lasă la gătit la foc mediu, neacoperit cca. 20 minute.

După ce s-au înmuiat ciupercile şi evaporat vinul, se asezonează de boia, amestecându-se până se înglobează, şi se mai lasă la gătit la foc mic, până ce omogenizăm amidonul cu smântâna şi apa.

Amestecul de amidon se toarnă în fir subţire peste ciuperci, amestecându-se continuu ca să nu se facă cocoloaşe, atenţie, trasă deoparte de pe foc.

Apoi se pune la gătit încă minim 3 minute, cât sosul să devină catifelat.

Spor şi poftă bună!

TIPS-URI

1

Pentru începători, pare un pic complicată ultima parte cu amidonul ;) După prima experienţă, va fi din ce în ce mai bine! ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci brune cu sos de vin" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Telina a la grec - reteta de post