cum eu sant inebunita cu ciupercile incerc tot ce se poate ,orice varianta,iar care imi plac vi la impartasesc si voua cu tot dragu' sa le incercati
Se curata ciupercile si se scot piciorusele.
Piciorusele se toaca sau se taie marunt si se poate face altceva din ele sau le puneti taiate in congelator si le folositi alta data,eu mereu fac asa.
Ciupercile curata se spala bine si se sareaza se pipereaza si se pudreaza si cu praful de usturoi(depinde cat de aromat va place)se pun intr-o tava de gratar cu putin ulei si sos de soia(ii da o aroma grozava sosul de soia)se lasa sa se prajeasac pe ambele parti.
Prima data se pun cu palaria in jos adica cu burtica in jos dupa care se intorc,altfel tot sucul cel bun ramane in tava.
Se curata usturoiul si se piseaza bine apoi se amesteca cu sare si se amesteca bine
se pune cate putin ulei ca si la maioneza apoi se pune apa in cazul in care e de post sau smantana daca nu e de post si patrunjel verde.
Se servesc atat calde cat si reci ,simple sau cu o garnitura de orez,cartofi,sau chiar cu o bucata de carne prajita odata cu ciupercile ,asta in cazul in care nu e de post.
Daca nu va incap toate ciupercile odata in tava ,a doua oara se pune din nou sosul de soia dar fara ulei.
Sant grozave ,cel putin asta e parerea mea
ciupercile sant grozave orcium ar fi gatite ele