Clafoutis cu caise

de anca_rm in Prajituri, 4 Iul 2014 | 16873 vizualizari

 

Este un desert fin si elegant . Se poate adapta si folosi la el orice fel de fructe

 

INGREDIENTE

  • 500 gr caise
  • 4 oua
  • 100 gr zahar (3 linguri)
  • 125 gr faina alba
  • 250 ml lapte
  • putina sare
  • zahar vanilat sau esente
  • zahar pudra (3 linguri ) pentru pudrat cand va fi rece
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clafoutis cu caise:

Caisele le spalam si scoatem samburi . Le feliem si le asezam direct in tava . Daca nu aveti tava de silicon atunci trebuie sa ungeti tava cu unt ca sa nu se lipeasca.

Intr-un castron amestecam ouale cu zaharul si putina sare pana cand se dizolva zaharul . Adaugam  faina si laptele si omogenizam .

Aceasta compozitie o turnam peste caise (sau alte fructe) si dam la cuptorul incins la 200 grade cam 30 minute.

Lasam desertul sa se raceasca , il scoatem din tava si il pudram cu zahar pudra din abundenta .

Dam la rece si servim cam dupa 2 ore.

TIPS-URI

1

daca doriti sa fie mai elegant atunci se poate coace in forme individuale si servit direct din ele decorate cu frisca , sau cu merengue si frunzulite de menta .

Daca ti-a placut reteta noastra "Clafoutis cu caise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Clafoutis cu caise