Clafoutis cu cirese

de JulyCris in Dulciuri, 30 Mai 2014 | 3845 vizualizari

 

Clafoutis,este o reteta din bucataria franceza,foarte buna si foarte rapid de preparat. Este practic o budinca care se poate prepara cu orice fel de fructe.(visine,piersici,caise,etc)

 

INGREDIENTE

  • 300 gr cirese
  • 300 ml lapte
  • 100 gr zahar
  • 100 gr faina
  • 4 oua
  • esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clafoutis cu cirese:

Ungem o forma cu unt din abundenta. Daca forma este de silicon,sarim peste aceasta etapa. Ciresele spalate si curatate de samburi se aseaza in forma.

Intr-un vas,punem laptele,ouale,zaharul si esenta de vanilie si amestecam bine pana la omogenizare. Adaugam faina si amestecam usor. Aluatul obtinut il turnam in tava peste cirese. Dam la cuptorul preincalzit pana se rumeneste pe margini,aproximativ 30 de minute. Incercam si cu scobitoarea in mijloc. Daca iese curata,e gata. Lasam la racit in forma.Rasturnam pe un platou si pudram cu zahar pudra. Dam la rece. Portionam.E buna si rece si calda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clafoutis cu cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

mamaieelena 1

31.05.2014, 06:55

JulyCris 1

31.05.2014, 16:57

Rocsi,mamaieelena

robert_b 1

13.07.2014, 20:22

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pere in sos de ciocolata si sirop de artar