Clatite aperitiv cu crema de branza

de Bucataras Monica in Dulciuri, 21 Feb 2016 | 3170 vizualizari

 

Clatite rumenite, cu dragoste pregatite

 

INGREDIENTE

  • 300 ml bere
  • 150 ml lapte
  • 2 ouă
  • 2 pliculeţe zahăr vaninilat
  • esenţă de rom/vanilie
  • un praf de sare
  • făină cât cuprinde
  • Pentru umplutură
  • brânză dulce
  • smântână
  • lapte
  • zahăr vaninilat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite aperitiv cu crema de branza:

Pregatirea aluatului:

Se bat  ouăle cu zahărul vaninila,sarea şi esenţa de rom/vanilie .
Turnăm laptele şi  amestecăm cu telul,apoi berea şi iar amestecăm bine, după care adăugăm făina, până când obţinem un aluat cu  consistenta dorita. Depinde de cum vrem clatitele,mai groase sau mai subtiri.
După ce am terminat de pregătit aluatul, se acopera vasul şise lasa 20-30 minute să se odihnească într-un loc călduros(creşte puţin datorită drojdiei din bere) .

Pregtirea umpluturii;

Se mesteca două părţi brânză de vaci cu o parte smântână şi zahărul vaninilat (după gust);

Dupa ce am terminat de copt clatitele ,le umplem cu umplutura de branza si le servim calde sau reci. Pofta buna!

TIPS-URI

1

Clatitele vor fi mai pufoase datorita berii din compozitie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite aperitiv cu crema de branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâinici fără frământare - Super simple și gustoase

ieri la 11:02

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

pe 04.11 la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

pe 03.11 la 10:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]