Clatite banatene

de La Ancuta in Dulciuri, 5 Feb 2011 | 29479 vizualizari

 

Pentru cam am tot discutat despre clatitele banatene, si mi-a facut Gaby pofta, am hotarat sa fac si eu. Reteta o am de pe blogul Laurei Laurentiu. Au rezultat niste clatite foarte bune, iar Dragos a fost foarte incantat :).

 

INGREDIENTE

  • 8 clatite
  • 250 g branza de vaci
  • 5 oua
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 200 g smantana dulce
  • 250 g zahar
  • stafide
  • unt pentru uns vasul
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite banatene:

Facem clatitele dupa reteta obisnuita. (In cazul meu: oua, faina, zahar, apa minerala).
Mie mi-au intrat in tava 9 clatite, si erea pacat sa las locul gol :))
Preparam umplutura pentru clatite:

Branza de vaci o mixam cu un ou intreg, 1 plic de vanilie 50 g zahar.Dupa ce s-a omogenizat adaugam stafidele.


Umplem clatitele cu crema de branza, pliind marginile, ca sa nu iasa crema.
Ungem un vas termorezistent cu unt. Asezam clatitele in tava si ne apucam de preparat sosul de vanilie.


Separam cele 4 oua ramase. Galbenusurile le mixam cu 1 plic de vanilie si 80 g zahar. Adaugam apoi smantana si omogenizam.
Peste clatite punem bucatele de unt iar apoi turnam sosul.


Dam la cuptor, la 180 de grade, timp de 10 minute. Intre timp batem albusurile spuma, cu un praf de sare. Adaugam apoi 120 g zahar si mixam pana devine lucioasa si zaharul s-a topit.


Scoatem tava din cuptor si montam bezeaua.
Mai dam la cuptor inca 10-20 de minute, la foc mic, pana se rumeneste frumos
bezeaua.


Lasam sa se raceasca, portionam si mancam cu pofta. :)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite banatene" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

ieri la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura vanilata