Desert chec in straturi

de katty in Dulciuri, 24 Mar 2018 | 3864 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 1 1/2 cana zahar
  • un praf de sare
  • 7 linguri zeama de portocale
  • 5 linguri ulei
  • 1 1/2 cana faina
  • 5 gr praf de copt
  • 1 lingura cu varf cacao
  • 3 linguri nuca macinata
  • 50 gr coacaze negre congelate
  • zahar pudra pentru decor
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec in straturi:

Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul pana capata consistenta unei smantani groase. Adaugam galbenusurile, zeama de portocale, uleiul si omogenizam. Cernem faina amestecata cu praful de copt si amestecam usor cu o spatula.

Impartim compozitia in 3 parti cat mai egale. In prima punem cacaua, in cea dea doua nucile macinate. Turnam compozitia cu cacao in 2 tavi de chec tapetate cu hartie de copt. Nivelam si turnam compozitia cu nuci. Deasupra  punem compozitia simpla, apoi presaram coacazele congelate.

Dam tavile la cuptor pana checul trece proba scobitorii. Scoatem checul, il lasam sa se raceasca, apoi presaram deasupra zahar pudra cu aroma de vanilie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec in straturi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert placinta cu branza