Clatite cu crema de vanilie si capsuni

de Pasiune pentru bucatarie in Dulciuri, 5 Mai 2010 | 6482 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • clatite:
  • 300 ml lapte
  • 350 ml apa minerala
  • 2 oua
  • aprox.500g faina
  • 120 g zahar
  • 2 linguri de ulei
  • arome
  • crema de vanilie:
  • 500 ml lapte
  • 4 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 4 lg amidon(40 g)
  • esenta de vanilie
  • 400 g capsuni
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu crema de vanilie si capsuni:

Clatite:

Faina se amesteca cu laptele caldut,apoi se adauga apa minerala,galbenusurile,zaharul,uleiul,aromele,se amesteca pana obtinem un aluat mai gros.Albusurile se bat spuma si se adauga compozitiei,amestecand incet cu o spatula.Daca aluatul este prea gros mai adaugati apa/lapte.Se unge o tigaie cu ulei se pune un polonic din compozitia de clatite si se rumeneste pe ambele parti.

Crema:
 Laptele se pune la fiert impreuna cu zaharul.Galbenusurile seamesteca cu amidonul pana incorporam tot amidonul.Cand laptele a fiert luam cateva linguri din acesta si punem peste compozitia de ou cu amidon,amestecand incontinuu.compozitia rezultata se toarna peste restul de lapte si se pune din nou pe foc,amestecan incontinuu.Cand incepe sa se ingroase dam focul incet si mai amestecam un minut.Peste crema se adauga vanilia si se acopera cu o folie alimentara(folia sa ia contact cu,crema)pentru a nu se forma crusta.

Fiecare clatita se unge cu crema de vanili si se pun bucatele de capsuni,apoi se impacheteaza si se orneaza cu frisca si capsuni

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu crema de vanilie si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Clatite romanesti - Radu Anton Roman