Intotdeauna le mananc cu pofta, indiferent daca umplutura e dulce sau nu. Si imi amintesc de copilarie, cand ma jucam cu fratii mei in bucatarie si incercam sa le intorc aruncand clatita in aer...jumatate de clatita nimerea pe langa...ce mai conta, ieseau delicioase si satisfactia era maxima! :))
Clatitele mi s-au parut intodeauna usor de facut, trebuie sa nimeresti doar consistenta aluatului, sa fie nici prea subtiri, incat sa se rupa, nici prea groase.
Am mixat intai ouale, am adaugat apoi laptele, apa minerala si sarea. Faina am adaugat-o in ploaie, mixand rapid, pentru ca aluatul sa nu faca cocoloase.
Am incins tigaia de clatite si am uns-o cu putin ulei. Surplusul l-am sters cu un servetel.
Am luat cu un polonic din compozitia de clatite si am turnat in tigaie, dupa care am rotit tigaia in asa fel incat sa acopar uniform suprafata ei.
Cand clatita e suficient de rumenita pe o parte, marginile se desprind usor de tigaie. E momentul sa o intoarcem pe partea cealalta. Fie cu o paleta, fie aruncand-o in aer, aveti grija sa nu se rupa.
Pe masura ce am facut clatitele am mai adaugat putina apa minerala, pentru a mai subtia compozitia.
Daca vi se pare ca mai e nevoie, mai ungeti o data tigaia cu ulei, pentru a nu se lipi compozitia.
Din ingredientele insirate mai sus mi-au iesit cam 20 de clatite dragalase. Dragalase zic, pentru ca le-am facut intr-o tigaie cu diametru destul de mic.
Noi le ungem cu dulceata de cirese amare, asta e pe primul loc in topul preferintelor noastre. Matei, de exemplu, le prefera umplute cu ciocolata sau cu miere. :)
La final, daca va place, puteti sa le si pudrati.