Clatite cu "Fanta" si gem de portocale (post)

de nadina73 in Dulciuri, 9 Dec 2010 | 12819 vizualizari

 

Pentru ca maine e vineri si e si post,ma gandeam sa va servesc cu ceva dulce si bun,cu niste clatite grozave

 

INGREDIENTE

  • 1 litru fanta de portocale
  • aproximativ 500 g faina(am pus cu punga)
  • putina sare
  • 2 esente de portocale sau lamaie
  • coaja de la 1/2 portocala
  • coaja de la 1/2 lamaie
  • gem de potocale
  • 150 ml ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu "Fanta" si gem de portocale (post):

Se amesteca faina (sincer am turnat cu punga ,.dar aproximativ 500 g) cu sarea, coaja de portocale si lamaie si esenta. Se pune cate putin din Fanta si se mixeaza cu robotul bine (grija ca face spuma mare), iar la final uleiul (si nu se mai pune in tava de teflon),zahar nu se pune in compozitie deloc.

Se ia cu polonicul din compozitia de clatite si se prajesc in tigaie fara ulei(daca tigaia e de teflon)

Se ung cu gem de portocale(unul din preferatele sotului), se ruleaza si se servesc cu multa pofta.

Sincer, am facut si cu gem de capsuni (imi plac mie,,,,hihi ca imi si lipsesc la kg) si nu se putea si cu zahar pt copii(cu zaharul e preferatul lor, mai ales ca se topeste zaharul brun)

Va poftesc la masa

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu "Fanta" si gem de portocale (post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 500 lei
1799.99 lei
1299.99 lei

COMENTARII (9)

La Ancuta 1

10.12.2010, 15:05

tare bune trebuie sa fie

Dana_Retetegg 1

10.12.2010, 18:03

Toata lumea a facut clatite Ce bine ca putem sa facem schimb

mena29 1

10.12.2010, 20:21

ce buneeee

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

ieri la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

pe 03.11 la 10:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]