Coaste de porc caraibiene

de papabundetot in Porc, 22 Sep 2013 | 4300 vizualizari

 

Aceasta reteta am asteptat de tare multa vreme sa o fac,inca de cand am vazut-o intr-o emisiune TV de profil am stiut ca va fi pe gustul meu datorita ingredientelor folosite,asa ca a sosit momentul sa o incerc si eu si sa ma bucur de aromele minunate pe care le are.Este o mancare picanta,condimentata,exact asa cum imi place mie.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 2 stiuleti de porumb
  • 400 ml lapte de cocos
  • chilly
  • 6 buc coaste de porc
  • sos soia,
  • otet de mere
  • curry
  • 2 ardei iuti
  • 3 catei usturoi
  • 1 lingurita chimen
  • 1 lingurita boabe de piper
  • 1 lingurita coriandru
  • ulei de rapita
  • 7 cuisoare
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coaste de porc caraibiene:

Coastele trebuie sa stea la marinat cel putin 2 ore in otet de mere (sau otet de cidru de mere),sos soia,usturoiul tocat marunt,ardeii iuti tocati,curry.

Porumbul l-am pus la fiert in lapte de cocos,chilly si putina sare,eu am rupt fiecare stiulete in 2 pentru a incapea mai bine in oala.Se fierbe pana cand stiuletele absoarbe in intregime tot laptele de cocos.

Coastele dupa ce au stat macar 2 ore la marinat se pun in cuptor.Le-am pus intr-o tava de yena.Boabele de piper,cuisoarele,coriandrul boabe,chimenul le-am pus la foc intr-o tigaie bine incinsa si le-am lasat cam 1 minut amestecand mereu,apoi le-am pus intr-un blender,am pus peste ele si marinata in care au stat coastele,ulei de masline si am amestecat totul la blender pana am obtinut un sos.Acesta l-am turnat in tava de yena peste coaste si le-am dat apoi la cuptor la foc mic pentru 2 ore.

La sfarsit am servit coastele cu porumbul fiert in lapte de cocos…o nebunie de mancare 

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Coaste de porc caraibiene" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Tocăniţă din coaste de porc afumate