Coaste lipicioase la cuptor - Simplu si usor de gatit

de Retete_gustoase in Porc, 16 Oct 2024 | 3462 vizualizari

 

 Daca vrei o reteta delicioasa de coaste lipicioase de porc la cuptor, fragede si glazurate perfect cu un sos dulce-picant, incearca varianta de mai jos. 
Ca sa prepari aceste Coaste lipicioase la cuptor - Simplu si usor de gatit, ai nevoie de ingredientele urmatoare: coaste de porc, usturoi, ulei de masline, mustar, ketchup, sos soia si condimente.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Coaste lipicioase la cuptor - Simplu si usor de gatit:
  • 1,5 kg coaste de porc
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1 lingurita boia dulce sau afumata
  • sare si piper dupa gust
  • marinada:
  • 200 ml ketchup (sau sos BBQ)
  • 2 linguri miere sau zahar brun
  • 2 linguri sos de soia
  • 1 lingurita otet balsamic (sau otet de mere)
  • 1 lingurita sos de ardei iute (optional, daca iti place picant)
  • 1 lingurita mustar Dijon
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coaste lipicioase la cuptor - Simplu si usor de gatit:

Cum se prepara Coaste lipicioase la cuptor - Simplu si usor de gatit:

Preincalzeste cuptorul la 160°C.

Spala coastele de porc si indeparteaza membrana alba de pe partea din spate a acestora (folosind un cutit ascutit pentru a o desprinde mai usor).

Unge coastele cu ulei de masline, apoi freaca-le cu usturoiul zdrobit, boia, sare si piper pe ambele parti.

Asaza coastele intr-o tava adanca, acopera-le cu folie de aluminiu si coace-le in cuptorul preincalzit timp de 2-2,5 ore, pana cand carnea devine foarte frageda si aproape cade de pe os. Coace-le la temperatura scazuta pentru a obtine textura perfecta.

Intr-un bol, amesteca ketchup-ul, mierea (sau zaharul brun), sosul de soia, otetul balsamic, sosul de ardei iute (daca folosesti) si mustarul.

Incalzeste usor amestecul intr-o craticioara pentru ca toate aromele sa se combine si sa devina un sos omogen si lipicios.

Dupa ce coastele au stat la cuptor suficient si sunt fragede, scoate-le din cuptor si indeparteaza folia de aluminiu.

Unge coastele pe ambele parti cu marinada pregatita, folosind o pensula de bucatarie.

Ridica temperatura cuptorului la 200°C si da coastele inapoi la cuptor pentru inca 15-20 de minute, pana cand glazura devine caramelizata si lipicioasa.

Scoate coastele din cuptor si lasa-le sa se odihneasca 5 minute inainte de a le portiona.

Serveste coastele calde alaturi de o salata de varza sau o portie de cartofi la cuptor

Iti recomandam si coaste de porc glazurate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Coaste lipicioase la cuptor - Simplu si usor de gatit" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

Rocsi 1

16.10.2024, 21:17

Am facut si eu de curand coaste in felul acesta si ce le-am mai savurat cu ai mei! Sunt grozave!

oanapl 1

18.10.2024, 20:57

Ce apetisante sunt!

Lau 1

19.10.2024, 19:53

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Varză dulce cu jambon şi coaste de porc