Compot de capsuni cu vanilie si ghimbir

de adnia in Sirop / Compot, 15 Iun 2013 | 3428 vizualizari

 

De cand am auzit de reteta asta, m-am si grabit s-o prepar, cum altfel, decat cu imbunatatirile mele:)...si bine am facut, pt. ca e foarte parfumat compotul!

 

INGREDIENTE

  • 3 l apa
  • 300 gr. zahar
  • 1 kg capsuni (dar cred ca merge si mai mult)
  • 1 baton vanilie
  • 1 bucatica ghimbir curatat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de capsuni cu vanilie si ghimbir:

Apa se pune intr-o oala pe foc, impreuna cu zaharul si se lasa pana se topeste tot zaharul. In momentul in care se ajunge la punctul de fierbere, se adauga ghimbirul taiat in rondele, pastaia de vanilie taiata pe lung si capsunile spalata se surse de apa. Se mai lasa la fiert inca 10 minute la foc foarte mic (nu trebuie sa apara bulele de aer in compot, altfel se sfarama capsunile). Se stinge focul si se toarna fierbinte in borcane sterilizate in avans. Se inchid ermetic si se pun cateva secunde cu fundul in sus, ca sa se formeze vidul. Apoi se intorc normal si se lasa sa se raceasca incet, in paturi.

Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de capsuni cu vanilie si ghimbir" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Bya Ralu 1

15.06.2013, 18:17

bun bun

Bunica 1

15.06.2013, 19:56

Rocsi 1

15.06.2013, 20:47

Nu am mancat compot de capsuni, dar cred ca este super delicios

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

ieri la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Compot de capsuni