Compot de prune

de Rocsi in Sirop / Compot, 4 Sep 2010 | 8969 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 kg prune mai tari
  • 2 linguri si jumatate zahar la un borcan de 800 gr
  • conservant
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de prune:

prunele se spala foarte bine si se indeparteaza coditele.

acestea se aleg sa fie mai tari,nu crude,dar sa nu fie moi.

borcanele de 800 gr se spala cu apa fierbinte si se scurg bine.

in fiecare borcan se pun 4-5 prune(eu am avut mai mari,daca sunt mai mici puneti cat sa umpleti borcanele cam pe jumatate cu prune).

intr-o oala se pune apa(masurati cu un borcan ca sa stiti cantitatea exacta) si 2 linguri jumatate de zahar pentru fiecare borcan de compot.

se lasa pe foc pana ce se topeste zaharul.

acest sirop se repartizeaza in borcane,se pune cate un strop de conservant si se infileteaza capacele bine.

se inveleste fiecare borcan in hartie,se aseaza intr-o oala ,puneti apa cat sa acoperiti borcanele,puneti un prosop de bucatarie deasupra si puneti la sterilizat .

le lasati pe foc pana ce vedeti ca de acolo unde ati rupt coditele prunelor ,acestea se crapa.

se lasa in apa fierbinte pana a doua zi,apoi le dati la rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Rocsi 1

07.09.2010, 11:11

pai sa pui mana sa iti faci k e bun bun

ionix 1

07.09.2010, 11:16

pai sa stii ca fac... as pune indulcitor in loc de zahar dar nu stiu daca tine...

Rocsi 1

07.09.2010, 11:29

nu stiu sincer..nu ma pricep....

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Compot de visine