Conopida cu carne

de camelia75 in Vita, 17 Noi 2013 | 11462 vizualizari

 

Pentru astazi o reteta cu conopida,leguma de care multi nu prea se indragostesc,insa ar trebui sa stiti ca ea ne poate proteja impotriva unor forme de cancer, cum ar fi: cancerul la san,ovarian,pulmonar,gastric,de colon si de prostata.
In conopida gasim minerale ca potasiu,magneziu,calciu,mangan,fier,cupru,zinc,fluor,caroten si vitamine din complexul B si C.

 

INGREDIENTE

  • 3 buc conopida
  • 300 gr carne tocata vita/porc
  • 1 praz taiat rondele
  • 1 ceapa tatocata
  • 1 catel de usturoi zdrobit
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 legatura marar
  • 100 gr cascaval
  • 1 lingura pasta de ardei
  • sare si piper dupa gust
  • Ulei de masline sau ulei de floarea soarelui pentru prajit conopida
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida cu carne:

1.Curatati conopida, o desfaceti in buchetele,apoi o fierbiti in apa cu sare timp de 4 minute.O scurgeti bine de apa,o condimentati cu sare si piper, apoi o prajiti in ulei de masline(sau de floarea soarelui).
O scoateti pe o farfurie pe care ati pus servet de bucatarie, pentru a absoarbe excesul de grasime.
2.Intr-o tigaie,in uleiul incins(cele 2 linguri ulei de masline) caliti prazul,ceapa si usturoiul.Cand ceapa s-a inmuiat putin, puneti carnea.Dupa 10 minute condimentati dupa gust cu sare si piper, adaugati pasta de ardei si mai lasati pe foc 2 minute.
3.Intr-un vas de yena asezati un strat de conopida,presarati marar verde,radeti cascaval,apoi puneti carnea,marar,cascaval si din nou strat va fi de conopida.Deasupra radeti cascaval si presarati marar verde tocat.
4.Dati la cuptorul preincalzit la 180 grade, timp de 10 minute.
Serviti cald cu putin parmezan ras deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida cu carne" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Krystyan Trendy 1

17.11.2013, 20:07

apetisanta

Corinuta 1

17.11.2013, 20:25

Bunatate de papica!

diaconta 1

18.11.2013, 13:53

o mancare care-mi place foarte mult

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gulas unguresc