Pentru astazi o reteta cu conopida,leguma de care multi nu prea se indragostesc,insa ar trebui sa stiti ca ea ne poate proteja impotriva unor forme de cancer, cum ar fi: cancerul la san,ovarian,pulmonar,gastric,de colon si de prostata.
In conopida gasim minerale ca potasiu,magneziu,calciu,mangan,fier,cupru,zinc,fluor,caroten si vitamine din complexul B si C.
1.Curatati conopida, o desfaceti in buchetele,apoi o fierbiti in apa cu sare timp de 4 minute.O scurgeti bine de apa,o condimentati cu sare si piper, apoi o prajiti in ulei de masline(sau de floarea soarelui).
O scoateti pe o farfurie pe care ati pus servet de bucatarie, pentru a absoarbe excesul de grasime.
2.Intr-o tigaie,in uleiul incins(cele 2 linguri ulei de masline) caliti prazul,ceapa si usturoiul.Cand ceapa s-a inmuiat putin, puneti carnea.Dupa 10 minute condimentati dupa gust cu sare si piper, adaugati pasta de ardei si mai lasati pe foc 2 minute.
3.Intr-un vas de yena asezati un strat de conopida,presarati marar verde,radeti cascaval,apoi puneti carnea,marar,cascaval si din nou strat va fi de conopida.Deasupra radeti cascaval si presarati marar verde tocat.
4.Dati la cuptorul preincalzit la 180 grade, timp de 10 minute.
Serviti cald cu putin parmezan ras deasupra.