Copănele de pui umplute cu ciuperci, în sos de smântână

de gaby_duceag in Pui, 14 Feb 2012 | 8194 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 7-8 copănele de pui dezosate
  • 3 linguri ulei măsline
  • 2 linguri sos de soia
  • sare
  • piper
  • 200 gr ciuperci
  • o ceapă
  • o lingură unt pentru călit ceapa + o lingură pentru copănele
  • 2 buc. brânză topită
  • un ou
  • 200 gr smântână
  • 50 gr caşcaval
  • o linguriţă usturoi pudră
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Copănele de pui umplute cu ciuperci, în sos de smântână:

Dacă nu avem copănelele gata dezosate (eu nu le-am avut) trecem la dezosarea lor. Pentru a vă ajuta, las un link în care puteţi urmari imagini cu dezosarea pulpelor de pui. http://www.reteteculinare.ro/video/dezosarea_pulpelor_de_pui/

Într-o cratiţă topim o lingură de unt. Ceapa o curăţăm şi o tocăm mărunt şi o călim în untul topit timp de 2-3 minute. Adăugăm ciupercile tocate şi mai călim 3 minute. Asezonam gustul cu sare şi piper, adăugam brănza  topită, omogenizăm şi oprim focul. Batem uşor oul si-l adăugăm în compoziţie. Cănd s-a răcorit uşor luăm cu o lingurită din amestec şi umplem copanelele. Le stropim cu uleiul amestecat cu sosul de soia, presărăm puţin piper şi le aşezăm într-un vas termorezistent. Punem câteva cubuleţe de unt deasupra şi dăm vasul în cuptorul preîncălzit, la foc iute timp de 40 de minute.

Într-un castronel amestecăm smântâna cu pudra de usturoi , puţină sare şi caşcavalul tăiat cubuleţe. Scoatem vasul de la cuptor, turnăm deasupra amestecul şi mai lăsăm 10-15 minute.

Servim cald. Noi am servit cu cartofi copţi cu rozmarin, usturoi şi maioneză.

Daca ti-a placut reteta noastra "Copănele de pui umplute cu ciuperci, în sos de smântână" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui umplute cu sunca si feta