Gustarea beduinului

de Dya Daniela Andrei in Pui, 2 Sep 2013 | 16935 vizualizari

 

Saptamana trecuta am vazut aceasta reteta intr-unul din meniurile alese. Ii apartine Mihaelei Rozsnyai si ne indemna frumos sa o incercam. Sambata am pus-o in practica, usor adaptata, nu am avut ceapa verde de exemplu. Ce pot sa spun este ca mi-a lasat impresia unei gustari usoare, chiar daca ingredientele nu ne indica acest fapt. Se poate servi si calda si rece, este la fel de buna.

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 1/2 kg piept pui
  • 300 ml smantana
  • 1 ceapa alba mare
  • 1 ceapa rosie mare
  • 4-5 linguri cu ulei
  • 3 ardei grasi: rosu, verde, galben
  • cateva fire de patrunjel proapat verde
  • 300 gr cascaval delaco "Sofia" sau cascaval afumat delaco
  • condimente dupa gust: sare, pudra de ardei iute, rozmarin, busuioc si un praf de piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gustarea beduinului:

Batem bine pieptul de pui, spalat si portionat in prealabil. Il condimentam dupa gust cu sare, ardei iute, rozmarin, piper si busuioc (eu am condiment foarte bine carnea si mai putin restul ingredientelor), il asezam intr-o tava de yena, il stropim cu putin ulei si il dam la cuptor atat cat sa se patrunda suficient.

Intre timp, calim usor ceapa si ardeii grasi (fiecare taiate dupa bunul plac). Le asezam peste/printre bucatile de piept de pui, iar peste acestea turnam smantana batuta cu cele 6 oua. Daca este necesar mai condimentam putin cu sare si piper. Adaugam si cascavalul taiat cuburi sau ras si mai lasam la cuptor pana se rumeneste frumos.

Servim cu partunjel tocat si garnitura dorita. Eu am avut Legume coapte cu sos de usturoi si smantana si Evantai de cartofi.

Pofta buna!
 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gustarea beduinului" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui umplute