Cornulete

de La Ancuta in Prajituri, 13 Mar 2011 | 39786 vizualizari

 

Le-as putea numi "cornuletele copilariei mele". Este o reteta pe care mama o facea destul de des, iar noua ne placeau foarte mult. Nu le-am facut pana acum pentru ca ramasesem cu impresia ca dureaza foarte mult :). Azi mi-am amintit si de ce dura mult: pentru ca mama nu facea niciodata o singura portie...Asa se intampla la familii numeroase (trei persoane cu tot cu mama... hihihi).
Dar sa revenim la cornuletele noastre. Nu sunt chiar atat de complicat de facut si sunt fragede si foarte bune.

 

INGREDIENTE

  • 300 g faina
  • 1 pahar lapte (vezi foto)
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingura otet
  • 1 varf de cutit sare
  • 1 lingurita drojdie uscata (sau putina drojdie proaspata)
  • 250 g unt sau untura
  • rahat taiat bucatele
  • miez de nuca
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete:

Se amesteca toate ingredientele si se framanta un aluat elastic si usor de modelat. La nevoie se mai adauga faina.

Intindem aluatul pe masa bine infainata in foaie subtire. Cu rola zimtata taiem patrate cu latura de 5- 6 cm.
Intr-un colt punem o bucatica de rahat sau un sfert de miez de nuca si rulam formand un cornulet.

Se aseaza cornuletele in tava unsa cu unt si se coc la foc mediu pana se rumenesc usor pe margini.

Fierbinti se tavalesc prin zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte Black

- 400 lei
1399.99 lei
999.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (43)

La Ancuta 1

03.06.2011, 11:36

Multumesc Eduard

jean59 1

05.03.2014, 13:53

O mica modificare dar foarte importanta .Ca aceste cornulete sa fie f f f fragede in loc de unt sau untura folositi osanza .

La Ancuta 1

05.03.2014, 14:07

Jena59, aceasta reteta este cu unt sau untura. Nu am folosit niciodata osanza. Pentru cornulete cu osanza folosesc reteta aceatsa: http://www.bucataras.ro/retete/cornulete-fragede-cu-osanza-50637.html

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ostropel de pui fraged și aromat – secretul gustului perfect

ieri la 12:07

Nuci umplute cu cremă de cacao - Deliciul fraged al copilăriei

ieri la 10:53

Banana bread cu afine si nuci

de oanapl 8

pe 21.12 la 20:13

Ruladă Pavlova - Desertul senzațional de gustos

pe 19.12 la 16:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]