Cornulete cu bors

de cec in Dulciuri, 5 Mai 2011 | 13645 vizualizari

 

Avand niste bors ramas m-am gandit sa fac ceva dulce si cum copiilor le plac cornuletele am cautat pe net o reteta si am dat de asta in mai multe locuri asa ca am pus mana pe treaba

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina
  • 150 ml untdelemn
  • 100 ml bors
  • 25 g drojdie
  • 1/2 lingurita sare
  • 25 g zahar
  • coaja rasa de la 1/2 lamiie
  • 1 plic cu zahar vanilat
  • Umplutura am folosit:
  • visine din dulceata,
  • nuci din dulceata (verzi)
  • coaja de pepene verde din dulceata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu bors:

Intr-un castron, se freaca drojdia cu zaharul pana se lichefiaza, apoi se adauga untdelemnul, sarea, borsul, coaja de lamiie, la sfirsit faina;

Dupa ce se framanta bine cu mana, 6-7 minute, aluatul se lasa, intr-un loc caldut, sa creasca cca 30 minute, pana isi dubleaza volumul;

Se pune apoi, pe o foaie de naylon, presarata cu putina faina si se modeleaza in forma de sul mai gros, care se taie in 6 bucati egale, fiecare bucata se modeleaza in forma de minge;

Aluatul este elastic, se lucreaza usor, fiecare bucata se intinde, cu sucitorul, in forma rotunda, de marimea unei farfurii intinse, aceasta se taie cu ruleta sau cu cutitul, trecut prin faina, in jumatate, apoi in sferturi si fiecare sfert in trei triunghiuri;

La baza fiecarui triunghi se pune cite 1/2 lingurita cu marmelada sau umplutura de nuca si apoi triunghiurile se ruleaza de la baza spre varf, obtinandu-se cornulete, care se asaza in tava neunsa, la distanta de 1 1/2 cm intre ele si se lasa sa creasca 15 minute;

Se coc la foc mijlociu, 20 - 25 minute, pana cand se rumenesc putin. Nu cresc prea mult, dar sunt foarte fragede si gustoase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu bors" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]