Cornulete cu branza si chimen

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 29 Dec 2013 | 18950 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 270-300 gr. faina
  • 1 cutie crema de branza cu verdeata
  • sare dupa gust
  • lapte caldut (cca 100 ml)
  • 1/4 lingurita zahar
  • 1/2 cub drojdie
  • seminte de in (3 linguri)

Umplutura:

  • 150 gr.branza telemea de vaca
  • 100 gr. branza de burduf
  • 1 albus

Pentru uns:

  • 1 ou batut + chimen
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu branza si chimen:

Amestecam mai intai branzeturile date pe razatoare cu albusul de ou,obtinem o pasta pe care o vom folosi drept umplutura.

Drojdia se amesteca cu laptele caldut+ zaharul si sarea+ 1 lingura de faina. Lasam la dospit 10 min.

Intr-un vas separat asezam faina ramasa, crema de branza, semintele de in, apoi turnam amestecul dospit, amestecam totul foarte bine si lasam aluatul acoperit sa fie ferit de curenti pana isi dubleaza volumul.

Infainam masa de lucru, impartim aluatul in 5 portii aproximativ egale.

Intindem o bila de aluat, o impartim cu pintenul in 8, asezam la baza aluatului cate o lingurita din crema de branza pregatita intre timp. Rulam cornuletele si le asezm in tava, pe hartie de copt. Procedam asa si cu celelalte 4 bile de aluat ramase.

Se ung cu ou batut, se presara chimen si se dau la cuptor la temperatura medie pana se rumenesc frumos.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu branza si chimen" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Alina26 1

06.02.2014, 14:16

vai ce bine arata!!!!imi ploua in gura!!!!!

Carmen 1

28.08.2015, 12:27

aluatul este suficient de elastic ca sa poata fi folosit la un corn mai mare? Cred ca sunt dementiale

Valclaudia 1

28.08.2015, 21:49

clar se poate folosi si la cornuri mai mari

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

Pui cu spanac și sos de ciuperci cu smântână - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 17.04 la 14:07

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv cornulete pizza