Cornulete cu rahat

de alice_ciobanu in Prajituri, 11 Ian 2013 | 5601 vizualizari

 

M-a pocnit o pofta de cornulete cu rahat, brusc in strafundul memoriei papilelor mele gustative. Da, fratilor! Cornulete cu rahat. Din acelea de le facea mama acasa, demult tare. Din alea de musti... si se topesc in gura. Fenomenal de bune! Am facut astazi, am gustat unul asa caldut... nepudrat... ca nu mai aveam rabdare. Am murit si am inviat, pe bune!

 

INGREDIENTE

  • 250 gr untura
  • 250 gr smantana
  • 1 ou
  • 1 plic de drojdie uscata, sau drojdie proaspata cat o nuca
  • un praf de sare
  • faina cat cuprinde
  • pentru umplutura :
  • rahat taiat bucatele
  • zahar pudra pentru pudrat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu rahat:

Treaba e extrem de simpla. Incalziti cuptorul. Intr-un bol amestecati untura, smantana, sarea, oul, drojdia si incorporati faina (cat cuprinde :P , cam maxim 600 gr cred) pana ce obtineti un aluat elastic, dar ferm si nelipicios. Lasati apoi la loc caldut 20 minute. Taiati bucatile de rahat in fasiute, bucatele dreptunghiulare.

Intindeti aluatul pe planseta de lucru infainata, cu sucitorul, in foaie nici prea prea, nici foarte-foarte... subtirica. Taiati patrate mici cu latura de 5 cm, puneti o bucatica de rahat in mijloc si doua din marginile opuse, ca atunci cand ati infasa un copil. Noi, acasa, cand ii pregateam inainte de  sarbatoarea Craciunului, asa ii numeam... copii infasati :)). 

Pe masura ce ii facem ii punem in tava intinsa pe hartie de copt si dam la cuptor la treapta 2-3, la foc moderat, cateva minute... vreo 10. Scoatem tava si  tavalim cornuletele fierbinti prin zahar pudra. Ii pastram in cutie de carton, la loc ferit de umezeala si caldura. Sunt extrem de deliciosi.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu rahat" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (15)

Geanina87 1

11.01.2013, 16:21

imi plac

Sim0na 1

12.01.2013, 12:03

ce-as mai manca si eu cateva..

iry-gabriela 1

12.01.2013, 12:42

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornulete cu rahat (de post)