Cornulete cu rahat

de iry-gabriela in Dulciuri, 19 Noi 2013 | 8240 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de
  • un cub de drojdie,
  • un pachet de margarina,
  • 200 gr de untura,
  • o cana de bors,
  • o fiola de esenta de vanilie,
  • faina cat cuprinde,
  • rahat si zahar pudra.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu rahat:

Pentru inceput pregatim aluatul astfel: drojdia o sfaramam si o amestecam cu borsul. Separat amestecam margarina si cu untura care au fost lasate la temperatura camerei pentru a se inmuia.  Apoi drojdia dizolvata se va adauga peste amestecul de untura si margarina. Se va adauga esenta si apoi faina dupa care se va framanta pana se va forma un aluat nelipicios si elastic, care se va lasa la crescut pentru o ora .

Aluatul astfel crescut se va intinde in strat subtire dupa care se va taia triunghiuri in aluat cu cutitul sau cu forma pentru saratele. Se vor aseza bucatele de rahat la baza mare a triunghiului si se va rula spre varful triunghiului. Astfel obtinute cornuletele se vor coace la cuptor bine incins pentru 20 de minute. Apoi se vor scoate si se vor pudra cu zahar pudra. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu rahat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Rocsi 1

20.11.2013, 12:06

Bunatate de cornulete

iry-gabriela 1

20.11.2013, 13:13

rocsi

moi_miruna 1

06.03.2014, 21:51

foarte bine arata!

o singura intrebare am: pot cumpara borsul din supermarket sau trebuie musai cel facut in casa?

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Cornulete cu osanza si ulei de palmier