Cornulete cu untura, nuca si gem

de Lorra in Prajituri, 8 Ian 2015 | 36264 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 gr faina
  • 200 gr untura
  • un praf de sare
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri otet
  • 100 gr nuca de cocos
  • 100 gr nuci macinate
  • 100 gr gem de fructe
  • 1 ou
  • 50 ml lapte
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu untura, nuca si gem:

Se amesteca untura cu faina si praful de copt, putina sare, otetul si nuca de cocos.

Se framanta bine pana devine un aluat nelipicios.

Se infasoara in folie de plastic si se da la frigider timp de o ora.

Intre timp se amesteca miezul de nuca pisat cu gemul.

Se scoate aluatul de la rece, se imparte in cateva bucati egale apoi se intind sub forma de disc pe masa de lucru.

Dupa decuparea aluatului in triunghiuri potrivite se aseaza pe fiecare cate o lingurita din umplutura de gem cu nuca, si se ruleaza sub forma de cornulet.

Se aseaza cornuletele in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina, apoi se ung cu oul batut  amestecat cu lapte.

Se dau la cuptor pentru 40 min. la foc potrivit. Sunt gata cand devin aurii.

La final se pudreaza cu zahar.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu untura, nuca si gem" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

ieri la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornulete fragede