Cornulete cu untura si rahat

de Constelatialeu in Dulciuri, 25 Ian 2014 | 39913 vizualizari

 

M-am inspirat nitel din reteta lui Rocsi,dar am mai pus de la mine,una alta....ca aveam una alta.....au iesit fragede,delicioase.....sa ma opreasca cineva ca le mananc pe toate.....

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 250 g smantana 15% grasime
  • 250 g untura
  • 2 oua
  • cca 700-800 g faina
  • 1 plic praf de copt cu sofran
  • 2 pliculete zahar vanuilat bourbon
  • 1 pliculet finesse coaja de lamaie
  • un praf de sare
  • Umplutura
  • rahat sau orice altceva vreti
Portii: 90
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu untura si rahat:

Untura cu smantana le omogenizam bine,adaugam sarea,ouale,zaharul vanilat,lamaia si praful de copt,amestecam bine si apoi adaugam faina.Framantam un aluat care se poate intinde fara sa se lipeasca.

Lasam aluatul sa se odihneasca 10-15 min.Am format cateva bile de aluat pe care le-am intins in forma de cerc si am taiat triunghiuri pe care am pus bucatele de rahat,le-am rulat si asezat in tava tapetata cu hartie de copt.Mi-au iesit 3 tavi cu cca 30 cornulete in fiecare tava,le-am facut micute,cat se le bagi odata in gura. Am dat tava la cuptorul preincalzit,cca 25-30 min la foc mic.

Cand se rumenesc se scot din cuptor si se tavalesc prin zahar farin....

TIPS-URI

1

cand bagam tava la cuptor sub tava punem o craticiara cu apa,sa nu se arda cornuletele pe fund..

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu untura si rahat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Rocsi 1

25.01.2014, 20:46

Ies super fragede, se topesc in gura. Noi le adoram. Ma bucur ca ti-a placut reteta mea

Bya Ralu 1

25.01.2014, 23:22

ce bune sunt

xana 1

27.01.2014, 18:45

Le-as manca in fiecare zi!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Panna Cotta cu jeleu de portocale