Cornulete fragede

de trifadalia in Dulciuri, 11 Noi 2016 | 6110 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 galbenusuri de ou
  • 1 cana de untura
  • 1 cana de smantana
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • faina cat cuprinde ( aproximativ 3 cani de faina intra)
  • sare
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete fragede:

Se pune, untura, galbenusurile si zeama de lamaie. SE amesteca. Se adauga smantana, faina, sarea si se framanta. Aluatul rezultat se imparte in 3 parti. Fiecare parte se intinde cat de subtire este posibil, si se unge cu untura topita ( cam 2 linguri pe bucata), dupa care se ruleaza si se da la rece. Se scoate  o ruda, se taie de un deget, iar cu taietuta se pune in faina si se apasa cu dosul palmei pana se formeaza o placintica. Aceasta seintinde cu sucitoarea si se umple dupa cum se doreste, cu gem de prune, rahat sau cu unca amestecata cu gem de maciese. Se procedeaza la fel cu fiecare bucata in parte, apoi  se coc in cuptorul incalzit 10-15 minute fiecare tava. cand sunt reci se pudreaza cu zahar.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete fragede" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Islere cu fistic și cremă ciocofistichie

ieri la 10:34

Mâncare de mazăre cu pui - Gustoasă și sățioasă

ieri la 09:35

Placinta cu branza si iaurt - Reteta savuroasa cu foi de placinta

de laura_n 7

pe 10.02 la 16:28

Varză murată călită cu ciolan la cuptor - Rețeta tradițională plină de savoare

pe 10.02 la 11:10

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornulete fragede cu gem de mere cu gutui