Cornulete fragede

de trifadalia in Dulciuri, 11 Noi 2016 | 6670 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 galbenusuri de ou
  • 1 cana de untura
  • 1 cana de smantana
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • faina cat cuprinde ( aproximativ 3 cani de faina intra)
  • sare
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete fragede:

Se pune, untura, galbenusurile si zeama de lamaie. SE amesteca. Se adauga smantana, faina, sarea si se framanta. Aluatul rezultat se imparte in 3 parti. Fiecare parte se intinde cat de subtire este posibil, si se unge cu untura topita ( cam 2 linguri pe bucata), dupa care se ruleaza si se da la rece. Se scoate  o ruda, se taie de un deget, iar cu taietuta se pune in faina si se apasa cu dosul palmei pana se formeaza o placintica. Aceasta seintinde cu sucitoarea si se umple dupa cum se doreste, cu gem de prune, rahat sau cu unca amestecata cu gem de maciese. Se procedeaza la fel cu fiecare bucata in parte, apoi  se coc in cuptorul incalzit 10-15 minute fiecare tava. cand sunt reci se pudreaza cu zahar.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete fragede" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]