Cornuri cu gem si nuca

de Oana in Dulciuri, 10 Apr 2009 | 19215 vizualizari

 

Iata un mod minunat sa-ti incepi dimineata cu niste cornuri proaspete, calde, servite cu un pahar cu lapte dulce, iamiii!

 

INGREDIENTE

  • 300 ml lapte caldut
  • 50 g unt topit si racit
  • 2 linguri cu zahar
  • jumatate lingurita cu sare
  • un ou
  • coaja rasa de portocala
  • 550 g faina
  • 1 pliculet de drojdie uscata
  • Umplutura:
  • un borcanel de 300 g cu gem, eu am avut de prune
  • un pumn mare de nuci zdrobite la robot
Portii: 14
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu gem si nuca:

Toate ingredientele se pun in aceasta ordine in masina de paine si se seteaza programul pentru framantat si dospit. La mine dureaza 1h20. Daca nu aveti masina d epaine, puneti faina intr-un bol mare, faceti o gaura la mijloc si adaugati restul ingredientelor. Framantati 10-15 minute, pana aluatul devine elastic si nu se mai lipeste de maini, apoi lasati la dospit o ora, intr-un loc cald.

Se scoate aluatul pe masa de lucru, se presara cu faina din belsug si se rup bile de marimea unui pumn care se framanta putin si apoi se intind cu facaletul. Se formeaza un dreptunghi si apoi se taie cu un cutit ascutit sub forma de triunghiuri.

Ingredientele pentru umplutura se amesteca intr-un bol si se pune cate o lingurita pe fiecare triunghi de aluat.

Se ruleaza de la baza spre varf si se pun cornurile intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se incinge cuptorul intre timp, iar tava cu cornuri se lasa inca jumatate de ora la dospit, langa cuptor, la caldurica

Inainte de coacere, se ung cornurile cu un ou batut si putin lapte, apoi se presara pe ele zahar brun. Se coc la foc mic, 15 minute.

Se lasa la racit in tava, apoi se aseaza pe un platou, curatand marginile de gemul care a mai iesit din cornuri si s-a caramelizat in tava

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu gem si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (5)

Oana 1

30.03.2009, 10:20

Super, bravo Cata! ia sa fac si eu cu rahat

chrystyn 1

16.11.2010, 13:24

Draga mea, tu esti cea care a reusit sa ma convinga sa-mi fac cont pe site, numai pentru a-ti transmite aprecierea mea. Retetele tale sunt extraordinar de bune si de sigure, pentru ca nu o data mi s-a intamplat sa incerc o reteta si sa nu-mi iasa. In 8 nov, a fost ziua baietelului meu si am vrut sa-i fac prajitura cu mac, dar pierdusem hartiuta cu reteta. Din fericire, am gasit la tine reteta prajiturii Tosca. Multumesc frumos! Pupici.

Oana 1

17.11.2010, 10:51

Chrystyn, multumesc foarte frumos pentru aprecieri Bine ai venit la noi si te asteptam cu retete

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

ieri la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

ieri la 10:02

Cartofi cu piept de pui gratinați la cuptor - Rețeta simplă și foarte gustoasă

pe 17.01 la 16:57

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 17.01 la 11:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Biscuiti cu fulgi de cereale