Cornuri cu unt

de stefy_a in Piine, 5 Mai 2016 | 3887 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 25 g drojdie proaspata
  • 100 g unt la temperatura camerei
  • 260 g faina + 30 g
  • o lingurita rasa sare
  • 25 g zahar
  • 175 ml lapte
  • un galbenus pentru uns cornurile
Portii: 24
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu unt:

Drojdia se dizolva in laptele incalzit putin
Intr-un vas se cerne faina si peste ea se adauga, laptele cu drojdia dizolvata, zaharul, sarea, se amesteca si se framanta aluatul
Se lasa la frigider circa 30 de minute
Pe masa de lucru se presara faina si se aseaza aluatul
Aluatul se intinde putin sub forma de foaie, si in centrul lui se aseaza untul moale
Aceste se impatureste si se incepe sa se intinda cu sucitorul
Se impatureste iar si apoi iar se intinde foaia cu sucitorul, si se adauga cate putina faina si tot asa pana ce untul se incorporeaza total in aluat si aluatul nu mai este lipicios
Aluatul astfel obtinut se da din nou la frigider pentru 30 de minute
Dupa acest timp, se imparte aluatul in doua bucati egale
Pe masa de lucru se pune din nou faina, se intinde prima foaie cu sucitorul, se taie in patru, apoi in 8 (eu fiecare triunghi mare l-am taiat in 3 ca sa-mi iasa cornurile mai mici).

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu unt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

Bya Ralu 1

05.05.2016, 20:20

bune

marcela1979 1

05.05.2016, 22:21

AndrutzaP 1

06.05.2016, 09:12

Sigur sunt delicioase! Merg de minune la micul dejun!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pilaf gustos cu ciuperci - Rețeta simplă de post

pe 17.12 la 09:05

Prăjitura cu ciocolată și fulgi de porumb - Deliciu însiropat și cu o crustă crocantă

pe 17.12 la 07:58

Papanași pufoși cu dulceață și smântână

pe 16.12 la 10:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]