Cornuri fine

de ana in Dulciuri, 23 Feb 2011 | 6979 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 de grame de faina
  • Un praf  de sare
  • 25 de grame de drojdie proaspata
  • 1cana de zahar
  • 4 galbenusuri
  • 60 de grame de untura de porc
  • 200 de lapte
  • 1 galbenus pentru finisat, seminte dupa plac pentru ornat.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri fine:

 Cernem faina intr-un bol,apoi  facem o adancitura in mijlocul fainii in care adaugam drojdia frecata cu 2 linguri de zahar si 1 lingurita de lapte caldut.Punem bolul la loc calduros pana incepe drojdia sa creasca.

Galbenusurile si untura se incorporeaza in laptele caldu apoi compozitia obtinuta se incorporeaza in faina.Se framanta bine pana se obtine un aluat fin. Lasam vasul  la loc cald pana isi dubleaza volumul.

Impartim  aluatul in 5 parti egale pe care le modelam ca in imagini. Eu le-am umplut cu rahat .Puteti opta pentru orice fel de umplutura.Dupa ce am rulat cornurile le-am lasat sa creasca ,apoi l-am uns cu galbenus de ou si am presarat seminte de susan si chimien . Le coacem la foc mic.

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri fine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu fistic - Reteta delicioasa si aromata

de Rocsi 9

ieri la 20:13

Mini tarte cu crema de vanilie si capsuni - Reteta delicioasa, fara zahar

de laura_n 7

ieri la 13:19

Ciocănele de pui cu sos de muștar și capere - Mâncarea delicioasă și rapidă

pe 26.05 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornulete fragede cu rahat