Cotlet de miel servit cu piure de fasole si legume sotate

de nico15 in Oaie, 19 Oct 2011 | 4054 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2-4 bucati de cotlet
  • 200 g pe fasole
  • 12 baby morcovi
  • 4 baby pastarnac
  • 100 g de spanac
  • 4 fire de chives(ceapa verde)
  • patrunjel
  • ulei,
  • sare,
  • piper,
  • unt
  • 2 cepe
  • 3 morcovi
  • 1 pastarnac
  • mustar  
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de miel servit cu piure de fasole si legume sotate:

Punem fasolea la inmuiat cu o seara inainte, a doua zi aruncam apa si punem fasolea cu alta apa la fiert. Taiem un morcov, o ceapa si un pastarnac in cubulete mijlocii si le punem impreuna cu fasolea la fiert, saram si punem un pic de ulei si lasam sa fierba.

Cotletele le aranjam putin, indepartam bucatile inestetice si grasimile, lasand osul alb si curat. Cotletele le vom trage la tigaie in putin unt 2-3 minute pe fiecare parte.

Intr-o cratita punem doua linguri de ulei de masline, adaugam un morcov taiat felii mai subtiri facand un fel de pat de care vom aseza cotletele 15-20 de minute, daca sunt mai mici, cotletele se fac mai repede. Separat intr-o craticioara punem baby morcovi si baby pastarnacul dupa ce i-am spalat si curat de coaja si ii lasam sa fiarba pana  sunt patrunsi dar sa nu fie sfaramiciosi. Dupa ce ii scurgem de apa, ii vom sota in tigaie in unt 1-2 minute

Verificam fasolea si daca este fiarta oprim focul. Vom proceda in felul urmator aruncam legumele care au fiert langa fasole, oprind doar fasolea, pe aceasta o vom blenda, nu punem tot lichidul ci vom pune boabele de fasole si adaugam cate putin lichid, pana vom avea consistenta ideala ca in imaginile alaturate, sa curga putin.

Facem un dresing din spanacul pe care deja l-am fiert, il scurgem si tocam, tocam frunzele de chives(ceapa verde), adaugam sare, piper, zeama de la o jumatate de lamaie si o lingura si jumatate de ulei de masline, gustam si daca este suficient de bun ne oprim daca consideram ca mai trebuie sa asezonam cu ceva, inventati dupa bunul dumneavoastra plac.

Dupa ce scoatem cotletele le vom unge pe marginile bucatii de carne cu mustar si le vom trece apoi prin verdeata proaspata(ceapa verde, spanac tocat si patrunjel) formand o frumoasa si proaspata crusta de verdeata.

Vor servi preparatul ca in imaginile alaturate.

Pofta Buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de miel servit cu piure de fasole si legume sotate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Orez cu carne de oaie