Cotlet de porc cu sos, la cuptor

de -Licurici- in Porc, 11 Aug 2016 | 9908 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 buc cotlet de porc;
  • o capatana de usturoi;
  • un pahar cu vin;
  • un pahar cu apa;
  • 2 linguri bulion;
  • ulei;
  • cimbru;
  • sare;
  • piper.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de porc cu sos, la cuptor:

Carnea se spala, apoi se da cu sare si piper si se baga la frigider.

Se scoate de la frigider cu o ora inainte sa fie pregatita.

Intr-o tigaie cu putin ulei, se prajesc cotletele cateva minute  (max. 3 min pe fiecare parte), apoi se pun intr-un vas termorezistent.

Usturoiul se curata, se zdrobeste cu lama unui cutit si se pune peste carne, apoi se presara cimbru uscat.

Se adauga vinul si apa, apoi se baga la cuptor, 50-60min.

Se mai intorc din cand in cand cotletele si se stropesc cu sos.

Cand este aproape gata, se adauga bulionul si se amesteca.

Se mai lasa 10-15 min in cuptor.

Merge de minune cu piure de cartofi si salata de vara.

 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc cu sos, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cotlete de porc in sos de smantana