Retete pentru mese in familie".
Un deliciu!!!
Cotletele se spala si se zvanta, apoi se face cu un cutit ascutit, in partea superioara, cate o taietura, pe mijlocul laturii cu carne, fara a taia lateralele cotletelor, taietura dusa cu grija pana la os (portofele), le batem usor cu un ciocan de snitele pentru fragezire, apoi se sareaza si condimenteaza in interior si exterior.
Se da in cateva clocote fasolea verde, se trece sub jet de apa rece (sau prefiarta, congelata), se scurge bine. Ceapa se taie marunt, ciupercile curatate se feliaza.
Se incinge un strop de ulei de masline si se caleste un pic fasolea, ceapa si ciupercile, se sareaza si condimenteaza, apoi se acopera cu un capac sa le inabusim pana scade tot lichidul lasat de legume. Se da tigaia la o parte, se lasa sa se raceasca si se adauga mararul taiat fin si galbenusul de ou.
Cu aceasta umplutura se umple fiecare cotlet, se prinde partea taiata cu cate 2 scobitori, se infasoara in prapur si se pun in tava mai inalta (forma de chec). Deasupra se stropeste cu un pic de ulei de masline, condimente, cateii de usturoi feliati, amestecul de legume deshidratate si se presara si un pic de boia dulce (sau picanta,dupa gust). Se toarna un pahar de apa (sau vin,dupa preferinta) si se acopera tava cu folie de aluminiu si se da la cuptor cca 25 minute, apoi se ia folia si se mai lasa cca 15 minute, sa faca o crusta frumoasa deasupra. Cat este preparatul cald, se indeparteaza cele 4 scobitori de bambus. Se feliaza dupa ce s-a racit un pic. Este un aperitiv cald delicios pentru o masa festiva.
Pofta buna!