Cous cous cu sos de rosii servit cu piept de pui

de T I M E A in Pui, 12 Mai 2015 | 4897 vizualizari

 

Imi place cuşcuşul si simplu, gatit doar cu legume dar si in varianta aceasta cu sos de rosii.

Sper sa va placa si voua reteta mea si sa o incercati si voi.

 

INGREDIENTE

  • 1 cana cuşcuş ( am folosit o cana de 200-220 ml)
  • 1 ceapa potrivita
  • o felie ardei verde, o felie ardei rosu, o felie ardei galben
  • un pic de ulei de masline
  • o cana suc de rosii
  • 3-4 catei de usturoi
  • 2 lingurite sos de soia
  • 2 linguri sos Thai ( nu e neaparat dar mie imi place mult in combinatia aceasta)
  • sare si piper dupa gust
  • busuioc verde tocat
  • Servim mancarea cu piept de pui la gratar
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cous cous cu sos de rosii servit cu piept de pui:

Punem mai intai cuşcuşul la fiert in apa cu putina sare.

In acest timp punem o tigaie pe foc si picuram in ea un pic de ulei de masline in care calim apoi ceapa si ardeiul tocate marunt.

Turnam peste legumele calite sosul de rosii si lasam sa fiarba cateva minute (4-5) dupa care adaugam usturoiul taiat feliute mici si busuiocul tocat marunt. Adaugam sare si piper dupa gust si lasam sa fiarba inca aprox 6-8 minute.

Strecuram cuscusul fiert si il adaugam peste sosul de rosii adaugand apoi sosul Thai si sosul de soia.

Pregatim pieptul de pui condimentat la gratar si servim cu garnitura de cuşcuş.

TIPS-URI

1

Puteti servi si cu alt tip de carne

Daca ti-a placut reteta noastra "Cous cous cu sos de rosii servit cu piept de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta delicioasa de parjoale moldovenesti din piept de pui