Covrigei sarati

de marieta in Aperitive / Garnituri, 6 Iul 2010 | 11527 vizualizari

 

sunt buni langa o bere sau o cola rece!!

 

INGREDIENTE

  • 3oua,
  • o lingura sare,
  • un cub de drojdie proaspata,
  • 250g unt,
  • 50ml ulei,
  • 2linguri cu varf smantana,
  • 250ml lapte caldut(nu fierbinte)
  • o lingura de chimen sau mac,
  • faina cat cuprinde
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigei sarati:

se bat 2 oua cu sarea,drojdia(se pune cubul de drojdie intreg nedizolvat)smantana,

se bate bine cu telul pana la omogenizare

apoi se adauga restul ingredientelor si faina treptat pana iese un aluat bun de lucrat cu el.

se lasa o ora la dospit acoperit cu un prosop apoi se fac forme de covrigei cu mana(sunt forme anume dar aici nu am)apoi se pun in tava mare de aragaz tapetata cu hartie de copt sau unsa putin cu ulei.

se ung covrigeii cu oul ramas batut cu o lingura de ulei

se dau la cuptor pana se rumenesc frumos

mie mi-au iesit 4 tavi

Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigei sarati" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv spirale cu branza si masline