Mancare de dovlecel

de rodicamaria in Aperitive / Garnituri, 8 Oct 2011 | 4432 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel(al meu a avut 250 g curatat de coaja)
  • 1 lingurita cu varf "vegeta"de casa
  • 2 lingurite smantana
  • 2 lingurite faina
  • piper(dupa gust)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de dovlecel:

Dovlecelul se curata,se spala si se da pe razatoare,pe partea cu ochiuri mari.Se caleste 10-15 min(pana devine translucid) in putina apa impreuna cu "vegeta" si piperul.Din faina si smanatana(si putina apa)se face un sos alb ,care se adauga la dovlecel si se mai ajusteaza la consistenta dorita cu putina apa.Se fierbe inca 15-20 min(sa fie fiarta faina).Sare nu am mai pus deoarece este destula(dupa gustul meu) in "vegeta".Se poate adauga si putin tarhon tocat marunt(eu am uitat).

Am servit cu pulpa de pui la cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de dovlecel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic - Deliciu fin si aromat

pe 18.04 la 22:32

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Zacusca de vara cu dovlecei