Cozonac cu rahat si stafide

de mimmi in Dulciuri, 4 Ian 2012 | 6379 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 gr faina alba,
  • un cub drojdie proaspata-25g,
  • 2 oua+ 1 ou pt uns,
  • 50 ml ulei,
  • 50 gr unt topit,
  • 1 fiola esenta vanilie,
  • 1 lingura coaja rasa de portocala si lamaie,
  • 2 pliculete zahar vanilinat,
  • 1 pahar lapte caldut,
  • 6 linguri zahar,
  • 500 g rahat,
  • 100 g stafide  
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu rahat si stafide:

Punem drojdia in laptele cald si le amestecam,adaugand si 1 lingura de zahar si una de faina. Omogenizam si lasam sa creasca la cald cca 15 minute.

Intr-un castron mare adaugam restul de faina,zaharul,untul topit,uleiul,aromele,ouale si in mijloc facem o gropita si turnam amestecul de drojdie. Framantam un aluat elastic,pana nu se mai leaga de mana. Acoperim vasul cu un servet curat si lasam aluatul la dospit,intr-un loc cald,cca 1 h pana isi dubleaza volumul.

Am impartit aluatul in doua parti. Prima bucata am intins-o rotunda,am asezat pe ea bucatele de rahat si stafide inmuiate in apa sau rom si incepem sa pliem marginile,ca pentru placinta,formand o bila,pe care o punem intr-o oala rotunda,tapetata cu hartie de copt. A doua bucata o impartim din nou in doua parti egale,intindem doua foi de lungimea tavii,pentru cozonac. Asezam felii de rahat pe toata suprafata si presaram pe deasupra stafide.

Rulam foile si obtinem doua rulouri pe care le impletim . Asezam cozonacul intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Ungem cozonacii cu ou batut si ii lasam din nou la dospit cca  30 de minute,dupa care se coc in cuptorul preincalzit in jur de 50-60 de minute.

Obtinem 2 cozonaci,pufosi si aromati,care merg de minune seara langa un pahar de lapte cald.

 
 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu rahat si stafide" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cozonac de post