Cozonac Rosenkranz

de Gicuta in Prajituri, 28 Aug 2014 | 7378 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 gr faina
  • 2 oua intregi
  • 110 ml lapte
  • 25 gr drojdie
  • 3 linguri zahar de pus in lapte
  • arome (zahar vanilat
  • esenta
  • coaja rasa de lamaie si portocala)
  • un praf de sare
  • 130 gr unt
  • 6 linguri de zahar pentru unt
  • 10-12 linguri zahar pentru caramelizat
  • nuca macinata
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac Rosenkranz:

Laptele caldut il amestecam cu 3 liguri de zahar si drojdia. Intr-un castron se cerne faina, se pun ouale, sarea si aromele si se amesteca bine. Se toarna laptele cu drojdia putin cate putin peste faina. Se framanta 10-15 minute Se caramelizeaza intr-o tava de tort sau cratita cele 10-12 linguri de zahar.

Se intinde aluatul pe masa de lucru infainata. Se intinde o foaie cat mai dreptunghiulara, de cca 1 cm grosime. Se unge cu untul amestecat cu cele 6 linguri de zahar. Se presara nuca din belsug, si se preseaza usor cu sucitorul, pentru a adera la stratul de unt. Se ruleaza si se taie in 6-7 bucati. Se pun bucatile taiate in picioare peste caramel si se lasa spatii intre rulouri pentru ca isi vor mari volumul cat mai stau la dospit, adica inca 1 ora.

Se coace cca 1 ora la 175 grade.

De retinut faptul ca dupa ce il scoatem din cuptor, imediat il rasturnam pe un platou, altfel caramelul se intareste si nu va mai putea fi scos.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac Rosenkranz" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

ieri la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

ieri la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

pe 09.10 la 10:27

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]