Pentru ca se mananca peste si aveam un crap frumusel, am zis sa incerc inca o reteta din cartea pe care o detin de anul trecut, in format electronic, carte ce contine peste 600 retete cu peste. ( Cine doreste cartea, sa-mi lase adresa de e-mail si i-o trimit )
O reteta delicioasa, pe care o recomand cu drag :X
Se curata pestele, se portioneaza, se sareaza, se trece prin faina si se prajeste in ulei, fara a se rumeni.
Ceapa se toaca solzisori, morcovii si telina se feliaza si se calesc impreuna in ulei. Se adauga bucati de ardei gras, usturoiul taiat feliute si se calesc in continuare. Completam cu ciupercile scurse, apoi turnam sucul de rosii, potrivim gustul de sare si mai fierbem circa 15 min.
Curatam cartofii, ii feliem rondele si-i prajim.
Asezam legumele in tava, bucatile de peste peste legume, turnam vinul si acoperim totul cu felii de rosii.
Dam vasul la cuptor pentru 25 min., iar la servit se presara verdeata tocata.
Daca avem alaturi mamaliguta si-un pahar cu vin bun, succesul este asigurat :X