Crap prajit, in faina de malai, cu mamaliguta si mujdei de usturoi

de vasimur in Peste, 3 Dec 2017 | 7823 vizualizari

 

 
Crapul prăjit, servit cu mămăliguță și mujdei de usturoi, este o mâncare foarte gustoasă și ușor de făcut.
Dintr-un crap mare, de cca 3 kg, am făcut 3 feluri de mâncare.
Din ingredientele de mai jos au rezultat 4 porții.
 

 

INGREDIENTE

  • 1 pește (am folosit o bucată file de crap de cca, 1,3 kg) - se poate folosi și somn, știucă, caras, novac etc.
  • făină de mălai
  • sare
  • ulei
  • usturoi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crap prajit, in faina de malai, cu mamaliguta si mujdei de usturoi:

 

Curățarea peștelui:

Se curăță peștele de solzi și se îndepărtează intestinele. Se spală bine și se mai lasă cca 1/2 oră în apă rece. Se îndepărtează capul și coada, după care se face file îndepărtând coloana vertebrală. Operațiunea a durat cca 1/2 oră. Capul, coada și o mică parte din file le-am folosit la prepararea ciorbei, iar din celălalt am preparat încă două feluri de mâncare.

Pregătirea crapului prăjit:

Se taie peștele felii, cam de 2-3 degete grosime și se presară cu puțină sare. Se pune făină de mălai într-o farfurie și se amestecă, de asemenea, cu puțină sare. Se tăvălesc bucățile de pește prin făină și se așează pe o coală albă, de hârtie. Se toarnă ulei într-o tigaie, în așa fel încât să acopere bucățile de pește, când le punem la prăjit. Se rumenesc bine pe ambele părți. Când sunt gata, se scot și se pun într-un vas, pe niște șervețele sau prosoape de hârtie, ca să se scurgă de ulei. Se servește cu mămăliguță caldă și mujdei de usturoi.

Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

Gătiți peștele la foc mic ca să se pătrundă și să se rumenească.

2

Nu lăsați peștele prea mult la prăjit, ca să nu se ardă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crap prajit, in faina de malai, cu mamaliguta si mujdei de usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (15)

navidad_2017 1

17.12.2017, 10:22

Foarte foarte bun, suculent si in acelasi timp crocant; noi am folosit fileuri de cod mare alb (de frica oaselor!) si l-am acompaniat cu piure de cartofi albi + dulci (la noi mamaliga nu e prea iubita), bine-nteles cu mult mujdei. Iar tata ne-a povestit ca pe vremea copilariei lui in Moldova se spunea: "Peste-peste, mamaliga prapadeste!" . Multumim ptr reteta!

vasimur 1

17.12.2017, 11:45

Mulțumesc și eu, pentru aprecieri!

Bucataras Diana 1

03.01.2018, 23:33

Ador pestele prajit cu mujdei. Yammy...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Crap prajit cu mamaliga si usturoi verde