Creier de porc pane

de violeta30 in Mancaruri cu carne, 12 Sep 2021 | 5708 vizualizari

 

Reţete de suflet
Îmi place foarte mult creierul de porc în diverse reţete şi îmi aduce aminte de copilărie.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr creier de porc
  • 2 ouă
  • făină
  • pesmet
  • sare
  • ulei pentru prăjit
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creier de porc pane:

Spălăm creierul prin scufundare într-o sită şi îl lăsăm la scurs, apoi presărăm sare după gust.

Batem ouăle cu sare şi adăugăm făină până devine ca un aluat de clătite.

Luăm câte o bucată de creier, o trecem prin aluat, apoi prin pesmet şi punem la prăjit până se rumeneşte frumos pe ambele părţi.

Scoatem apoi pe şerveţele absorbante.

Se serveşte ca atare sau alături de orice garnitură.

Poftă bună !

Daca ti-a placut reteta noastra "Creier de porc pane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

Panacris 1

14.09.2021, 09:24

Rocsi 1

16.09.2021, 19:20

LucianC 1

04.10.2021, 12:15

Îmi cer scuze că intervin la această rețetă, care nu este altceva, decât creier crud, în scoarță de pesmet.
Pentru pregătirea corectă a creierului, trebuiesc urmați obligatoriu, următorii pași:
- se spală creirul,
- se curăță de pielițe,
- se ține în apă cu sare, 20 de minute pentru eliminarea sângelui.
- se fierbe 20 de minute în apă care conține sare, oțet, piper, foi de dafin, morcov, ceapă și a fiert în prealabil 15 minute.
- se portionează se formează și se prăjește
Simplu și sănătos!
Mult succes!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

ieri la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti cu carne de pui