Crema de branza facuta in casa

de FlaviaD in Aperitive / Garnituri, 18 Aug 2013 | 8042 vizualizari

 

Am dorit sa fac o crema de branza sanatoasa si sa o evit pe cea din comert. Nu a fost greu deloc sa fac asta, nu mi-a luat mai mult de 10 minute sa o prepar chiar eu.

 

INGREDIENTE

  • -2 felii de branza
  • -2 linguri de lapte batut
  • -2 linguri de smantana
  • -verdeata (patrunjel, marar)
  • -condimente (oregano, piper alb)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de branza facuta in casa:

Pentru a ne pregati crema de branza vom avea nevoie de cateva felii de branza, lapte batut, smantana si verdeata. Eu am ales sa folosesc branza de oaie cumparata nu din magazin, asa cum am mai precizat si in alte randuri, ci de la micii producatori sau fermieri care au puncte de desfacere prin piete. Motivul pentru care am ales sa nu cumpar lactate din magazin cred ca este destul de evident – din motive de sanatate, deci va sfatuiesc sa evitati sa cumparati lactate din magazine chiar daca le gasiti mai ieftine acolo.

Cum spuneam am taiat cateva felii de branza pe care le-am zdrobit usor cu furculita. Este de preferat sa alegeti o branza nu foarte tare. Peste branza zdrobita am adaugat cateva linguri de lapte batut si alte cateva linguri de smantana. Am amestecat cu o lingura pana s-a omogenizat totul si in acest moment am adaugat condimentele: oregano si piper alb. De sare eu n-am mai simtit nevoia. Optional se poate adauga patrunjel si ceapa.

Ultimul pas a fost sa tai marar in cantitatea dorita de mine si il adaug in compozitie. Se consuma ca atare pe paine, ca umplutura sau ca garnitura pentru diferite preparate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de branza facuta in casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bomboane cu nucă de cocos și zmeură - Desert super rapid și delicios

pe 09.05 la 09:58

Clătite spaghete cu ciocolată și fructe - Desertul rapid și ingenios care te va cuceri

pe 09.05 la 09:43

Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă

pe 09.05 la 09:26

Chec cu căpșuni și ciocolată albă - Desertul pufos și aromat

pe 08.05 la 08:12

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pastă de măsline cu brânză feta - Rețeta perfectă pentru un aperitiv savuros