De o bucata de vreme am dat in pofta caramelului. :)) Nu conteaza cu ce sau in ce, orice combinatie este binevenita. Astfel ca atunci cand am vazut "ulcelele" Mihaelei nu m-am gandit prea mult inainte de a pleca spre bucatarie. :))
Zaharul se pune intr-o craticioara si se caramelizeaza. Cand a devenit  lichid se da deoparte de pe foc si se toarna smantana pentru frisca. Se  pune din nou pe foc si amestecand usor se fierbe pana se topeste  caramelul.
Galbenusurile se bat bine cu telul intr-un castron. Amestecand continuu  se toarna sosul de caramel in fir subtire. Se omogenizeaza, se rastoarna  inapoi in craticioara si se pune din nou pe foc mic. Se amesteca  incontinuu pana sosul se ingroasa putin.
Crema se strecoara (eu am sarit peste etapa asta, nu mai tin minte de ce  :)) ), se adauga sarea, se omogenizeaza, se repartizeaza in cescute si se da la frigider pentru cateva  ore.
Se serveste ca atare, cu un mot de frisca sau in diverse combinatii. Stiti ce bun e cu clatite? Mmmm...neaparat sa faceti!! :))