Desert foi de napolitana cu crema caramel si nuca

de reisnaor_2006 in Prajituri, 6 Ian 2015 | 46792 vizualizari

 

 Reteta cu numarul 200!

 

INGREDIENTE

  • 2 cani de zahar
  • 1 cana de nuci taiate
  • 250 grame margarina Delma
  • 200 ml lapte
  • 2 pliculete de zahar vanilat
  • 4 linguri de faina
  • 1 pachet de foi de napolitana 29/20cm
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert foi de napolitana cu crema caramel si nuca:

Cele 2 cani de zahar se pun la caramelizat intr-o craticioara. Dupa ce zaharul s-a caramelizat se adauga margarina si se lasa sa se topeasca tot caramelul. Se adauga zaharul vanilat si nucile taiate bucatele.

Se amesteca faina cu laptele si se adauga incet aceasta compozitie la caramel, amestecand in continuu pana la incorporarea totala. Se lasa sa dea cateva clocote pana se obtine o pasta mai groasa.

Crema caramel cu nuci se ia de pe foc, se imparte in patru si asa calduta se pune pe foile de napolitana. Se monteaza prajitura, foaie, crema, foaie, crema si tot asa, iar peste ultima foaie de napolitana se asaza un tocator de lemn si se preseaza putin. Se lasa prajitura la rece si apoi se poate taia si servi.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert foi de napolitana cu crema caramel si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele la cuptor - Rețeta simplă și savuroasă

pe 14.02 la 15:44

Cornulețe semiluna - Fragede și delicioase

pe 14.02 la 15:27

Salată Șuba

pe 14.02 la 11:13

Cartofi cu conopidă, gratinați la cuptor - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 14.02 la 10:25

Sendviș cu omletă - Mic dejun gustos și sățios

pe 13.02 la 09:47

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert braduti din aluat de biscuiti cu nuca si ciocolata