Crema de iaurt cu lamaie

de Corinuta in Dulciuri, 22 Iul 2010 | 5397 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 lamai de marime egala
  • 50 g zahar
  • 1 lingura amidon alimentar
  • 150 ml frisca lichida
  • 150 ml iaurt cu aroma de vanilie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de iaurt cu lamaie:

Se spala lamaile cu apa fierbinte si se sterg. La un capat se taie o felie subtire ptr ca fructele sa poata sa stea vertical.

De la fiecare lamaie se taie un capac si se scobeste cu grija fructul cu o lingurita cu marginile taioase. Pulpa de la 2 lamai se taie in cubulete mici, timp in care se pasteaza sucul scurs si se scot semintele. Lamaia taiata cubulete si sucul se amesteca bine cu zaharul.

Se amesteca putin suc de lamaie cu amidonul alimentar. Sucul de lamaie impreuna cu cubuletele se dau in clocot, apoi se adauga amidonul dizolvat si se mai lasa sa dea un clocot. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.

Se bate bine frisca. O parte se pastreaza ptr ornat. Restul se adauga peste amestecul cu lamaie, impreuna cu iaurtul.

Se toarna crema in lamai si se pun o ora la frigider.

Se orneaza cu frisca si se servesc.

TIPS-URI

1

Daca nu gasiti iaurt cu aroma de vanilie, amestecati un plic de zahar vanilat intr-un iaurt natur.

2

Pe baza acestei retete se pot umple si alte citrice, precum portocale sau grapefruit. In acest caz sunt de ajuns 4 fructe si mai putin zahar.

3

210 kcal/portie

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de iaurt cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Muschiulet de porc cu gnocchi si mazare

de Rocsi 9

ieri la 21:02

Gustare cu chipsuri, brânză și miere - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:10

Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză și șuncă - Aperitivul gustos de vară

pe 15.07 la 09:49

Tartă Caprese - Simplă, rapidă și gustoasă

pe 14.07 la 10:06

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornete crocante si dulci