Crema de zahar ars cu mere

de alilianaa in Dulciuri, 21 Ian 2017 | 2598 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 mere potrivite
  • 1 plicuri zahar cu scortisoara
  • caramel:
  • 250 g zahar
  • 30 ml apa
  • Crema:
  • 500 ml lapte
  • 6 oua
  • 1 lingura amidon
  • 1 plic zahar vanilat
  • un plic zahar bourbon
  • 180-200 g zahar
  • un praf de sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars cu mere:

Feliile de mere se taie si se pudreaza cu zahar pudra cu scortisoara. Se lasa de-o parte. Intre timp, se face caramelul. Se pune intr-o tigaie, zaharul si apa si se lasa la fiert pana ce zaharul se caramalizeaza si capata o culoare placuta. Se pune caramelul intr-un vas de yenna dreptunghiular. Se tapeteaza marginile vasului cu acest caramel, cat se poate de uniform. Intr-un bol, se amesteca zaharul cu ouale, un praf de sare,  zaharul vanilat pana rezulta o crema. Se adauga amidonul si se omogenizeaza. Se adauga laptele si se incorporeaza cu mixerul.

Pe fundul vasului, se asaza merele felii. Se pune crema usor. Deasupra se presara zahar bourbon. Merele se vor ridica ( la mine, asa s-a intamplat). Se introduce tava la cuptor pentru 25-30 minute.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

ieri la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

ieri la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

ieri la 10:23

Brioșe cu banane și ciocolată - Desert ușor și delicios

pe 27.02 la 09:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert pasca cu branza si ciocolata