Cremes cu dulceata de cirese si frisca

de Angelina_Elena in Prajituri, 2 Feb 2013 | 4391 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 foi de foietaj(din comert)
  • 1 borcanel dulceata de cirese

Crema:

  • 1 l lapte
  • 5 linguri faina
  • 6 galbenusuri
  • 10 linguri zahar
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1 lingurita esenta de vanilie

Decor:

  • frisca
  • topping de caramel
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremes cu dulceata de cirese si frisca:

Aluatul foietaj cumparat, se lasa peste noapte la dezghetat in frigider.

A doua zi coacem foile si le lasam la racit.

Dupa ce s-au copt foile, pregatim crema de vanilie.

Punem laptele(900 ml) la fiert intr-o craticioara.

Intr-un bol punem galbenusurile, faina, zaharul, zaharul vanilat si esenta de vanilie.

Amestecam apoi adaugam, putin cate putin  laptele ramas(100 ml).

Cand laptele incepe sa fiarba, dam cratita la o parte, adaugam compozitia de oua cu faina si zahar, punem din nou pe foc si lasam sa fiarba pana se ingroase si incepe sa se dezlipeasca de pereti cratitei.

Pe o tava punem o foaie, apoi turnam crema fierbinte si o intindem uniform cu o lingura.

Lasam sa se racoreasca putin, apoi intindem peste crema un strat uniform de dulceata de cirese, apoi punem deasupra cealalta foaie.

Lasam sa se raceasca, apoi taiem cremesul si decoram cu cate un mot de frisca si topping de caramel.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cremes cu dulceata de cirese si frisca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

ieri la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cremsnit