Croissant au Chocolat

de MyCookingLife in Prajituri, 30 Dec 2011 | 4961 vizualizari

 

Aceste cornuri sunt facute din aluat de cozonac. Sunt foarte gustoase si fragede.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 500 ml lapte
  • 250 g zahar
  • 4 oua
  • drojdie proaspata cat 1 ou de porumbel
  • 1 galbenus ou pentru uns
  • 10 linguri ulei
  • 2 lingurite esenta vanilie Finesse Dr. Oetker
  • 1 ciocolata cu lapte Milka topita la bain-marie
  • coaja de la o  lamaie confiata (a se vedea reteta Orange Ribbon Cheesecake. Numai ca aici se foloseste doar coaja, care se toaca cubulete marunte)
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Croissant au Chocolat:

Se face maiaua. Maiaua se amesteca cu faina. Apoi se adauga zaharul topit in lapte caldut, amestecat cu vanilia. Se adauga treptat, cand 1 ou, cand 2-3 linguri  ulei, pana cand se incorporeaza totul bine. Ouale se bat in prealabil cu putina sare. Se pun stafidele si lamaia confiata, scursa de jeleul format in timpul fierberii.  Se framanta bine (in jur de 25 – 30 minute), adaugandu-se cate o mana de faina sub aluat. Se framanta in modul clasic, aducand coca mereu in centru, dar si cu “pumnii”, apasand mereu si rupand din aluat din cand in cand. Se lasa la dospit, in vasul in care s-a framantat, intr-un loc cald, ferit de curent, la o temperatura constanta si acoprit cu o patura groasa.

Se imparte coca in 2 parti egale, fara a o mai framanta. Se intinde aluatul pe o suprafata  unsa cu ulei. Se imparte fiecare foaie intinsa in 8 triunghiuri. Se ung cu ciocolata la baza.  Se ruleaza si se aseaza in forma unsa bine cu ulei de flaorea soarelui. Se mai lasa la dospit cam 40′, tot intr-un loc cald si tot acoperita. Se unge cu galbenusul bine batut suprafata cozonacului. Se baga la cuptor pentru 20 minute.

TIPS-URI

1

In loc de ciocolata se poate folosi gem.

Daca ti-a placut reteta noastra "Croissant au Chocolat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Croissante