Crumble cu prune si cardamon

de Mitinita in Dulciuri, 3 Oct 2014 | 3646 vizualizari

 

Un desert delicios si rapid.

 

INGREDIENTE

  • fulgi (ovaz, grau sau secara)
  • o jumatate de kg de prune
  • 1/4 - 1/2 lingurita cardamon macinat Kotanyi
  • 1 lingura zahar
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crumble cu prune si cardamon:

Puteti folosi un singur fel de fulgi sau un amestec, in cazul de fata am folosit fulgi de grau si ovaz.

Prunele se curata, se spala si se scot samburii. Se aseaza prunele intr-o tava.

Fulgii de ovaz se amesteca impreuna cu zaharul si cardamonul. Pe acesta il puteti adauga dupa gust, la mine a fost o jumatate de lingurita. Eventual puteti adauga si o lingura de unt, dar e optional. Acest amestec se pune deasupra prunelor si se da tava la cuptorul preincalzit.

Se tine la cuptor cam 20-30 de minute sau pana cand prunele s-au inmuiat (depinde de ce fel de prune folositi).

Se serveste cald sau rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crumble cu prune si cardamon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 360 lei
1799.99 lei
1439.99 lei

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

COMENTARII (30)

Anett 1

04.10.2014, 11:21

hmmm crumble aromat si buuun

Dya Daniela Andrei 1

04.10.2014, 21:51

Mutulica 1

05.10.2014, 11:54

Imi place , da sa stii , nu intram atat de atent daca nu vedeam doua elemente demne de cuvinte incrucisate pentru unul ca mine:crumble si cardamon.O zi buna!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 11:23

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]